Paška: Opozičná zmena majetkových priznaní neprejde, je to populizmus

NETKY.SK • 28 Október 2013, 12:04 • 2 min
Paška: Opozičná zmena majetkových priznaní neprejde, je to populizmus

BRATISLAVA - Opozičný návrh na sprísnenie a sprehľadnenie majetkových priznaní verejných funkcionárov v parlamente neprejde. Potvrdil to dnes predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD), ktorý konanie opozičný strán označil za populizmus.

slovakia

left justify in out

"Predloženie tohto zákona v tejto podobe a bez súhlasu širokého politického centra, najmä Smeru-SD, považujeme za populizmus, a preto tento návrh neprejde," vyhlásil Paška. Premiér Robert Fico (Smer-SD) nedávno povedal, že nové majetkové priznania bude riešiť vládny návrh zákona a nie poslanecký, ako sa pôvodne plánovalo. Podľa jeho slov opozícia tým, že predložila zmenu ústavnej právnej normy sama, vylamuje otvorené dvere. "Na takejto téme musí prísť normálna politická dohoda, ale oni sa nechcú dohodnúť na ničom. Nenecháme sa vydierať, pokračuje príprava vládneho návrhu zákona a chceme predložiť určité opatrenia do budúcnosti," uistil Fico. Priznáva, že pôvodne mal zmenu zabezpečiť poslanecký návrh. "Ale s nimi sa nedá na ničom dohodnúť. Ak sa nechcú dohodnúť, tak nebude nič. My dáme vládny návrh zákona a väčšina bude môcť rozhodnúť," avizoval.

Na otázku, či je teda zmierený s tým, že nové majetkové priznania nebudú platiť už od januára, odvetil, že on sám nemá žiaden problém s limitmi či majetkovými priznaniami. "Všetci viete, čo mám. Moja chata je najznámejšia na Slovensku, viete kde bývam, že mám osemárovú vinicu, viete, na akom aute jazdím. Ja s tým problém nemám. Celý problém je, že opozícia odmietla akékoľvek dohody," dodal.

Vládny Smer-SD a opozícia dlhší čas rokovali o novej podobe ústavného zákona, ktorý má sprísniť a sprehľadniť majetkové priznania verejných funkcionárov. Nedohodli sa, a tak opoziční poslanci predložili novelizáciu na októbrovú schôdzi sami. Ak by to neurobili, právna norma, na schválenie ktorej je potrebných aspoň 90 hlasov, by nemohla platiť od januára. Smer-SD ju však aj na základe vyjadrení predsedu vlády nepodporí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona