Paška: Opozícia traumatizuje Slovensko a chce znervózňovať aj ďalej

NETKY.SK • 25 September 2014, 15:00 • 2 min
Paška: Opozícia traumatizuje Slovensko a chce znervózňovať aj ďalej

BRATISLAVA - Predstavitelia opozície svojím správaním traumatizujú Slovensko a obviňujú vládnu stranu. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil predseda Národnej rady (NR) SR Pavol Paška (Smer-SD) v reakcii na skončenú mimoriadnu schôdzu parlamentu, ktorú iniciovala opozícia.

slovakia

left justify in out

"Keď sme 9. septembra otvárali 37. schôdzu, plénum väčšinou rozhodlo o tom, že sa niektoré opozičné body vypustia. Zdvihla sa neuveriteľná vlna hystérie a odporu. Opozícia sa v jednom šíku ako súbor Alexandrovcov postavila pred kamery a vyhlásila svätú vojnu za demokraciu," rekapituloval Paška.
     

Opozícia následne vyzbierala potrebné podpisy s cieľom zvolať mimoriadnu schôdzu venovanú niektorým z vyradených bodov. "Počuli sme tam množstvo atakov na predstaviteľov Smeru-SD. Pobavilo ma, že sme túto schôdzu otvorili vraj preto, lebo sme sa zľakli a podľahli sme tlaku. Smer-SD sa ani nezľakol, ani sa nebojí niesť zodpovednosť vládnuť. Vedieme túto krajinu úspešne niekoľko rokov, nezľakneme sa opozície najmä preto, lebo máme silný mandát," uistil Paška.
     

Šéf parlamentu poukázal na to, že mimoriadna schôdza trvala len šesť hodín. "Z 33 navrhovateľov schôdze piati neprišli ani na otvorenie rokovania, po pár minútach ich chýbalo 19. Počas schôdze tam sedelo len zopár predstaviteľov opozície," zdôraznil.
     

Paška zároveň tvrdí, že opozícia chce ľudí znervózňovať aj ďalej. "Podávajú návrh na odvolanie ministra práce Jána Richtera a premiéra Roberta Fica. Ten podáva Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS), poslanec strany nad hrobom, strany, ktorá sa štiepi a bojuje o to, kto má kľúče od miešačky," odkázal.
     

Predseda NR SR sa preto pýtal, či to bola zo strany opozície snaha o obsah alebo čisté politikárčenie a či je to naozaj alternatíva pre Slovensko alebo čistý populizmus. "Dúfam, že si voliči tieto otázky zodpovedajú sami," dodal.
     

Smer-SD na mimoriadnej schôdzi odmietol všetkých päť opozičných návrhov. Voľby starostov a primátorov tak nebudú dvojkolové a poslanci NR SR môžu byť aj naďalej starostami, primátormi aj predsedami krajov. Neprešiel ani návrh, aby verejní funkcionári nemohli počas výkonu ich funkcie vykonávať advokátsku prax a snaha obmedziť plat funkcionárom vo viacerých verejných funkciách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies