Paška: Odmietam prejavy násilia v NR, stojím za štandardnými stranami

NETKY.SK • 14 Február 2014, 15:51 • 2 min
Paška: Odmietam prejavy násilia v NR, stojím za štandardnými stranami

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) odmieta akékoľvek prejavy násilia a agresivity v parlamente. Svoj podiel viny na nich majú podľa Pašku aj neštandardné politické subjekty bez programu a ideológie.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v reakcii na incident, pri ktorom sa vo štvrtok (13.2.) istá žena pokúsila z balkóna rokovacej sály zhodiť stoličku na poslancov.
      

"Je faktom, že tieto prejavy agresivity sú organizované ľuďmi, ktorí sa tvária ako alternatíva, ale neviete od nich, čo je ich program, hodnoty, myšlienky, ako posunúť Slovensko ďalej. Ich jediným programom je násilie, agresivita, vyhrážky fyzickou likvidáciou a organizácia kriminálnych živlov," vyhlásil na tlačovej konferencii v parlamente Paška.
      

Nespokojných občanov, ktorí boli v čase incidentu na balkóne, vodili do parlamentu podľa neho predstavitelia klubu OĽaNO. "Choďte sa spýtať pána Matoviča, Viskupiča, Mezenskej, kto sú títo ľudia, kto ich brával do parlamentu, kto ich organizoval," povedal Paška, podľa ktorého o tom existujú záznamy. Je presvedčený, že spomínaní ľudia boli na balkón nasadení. Po incidente budú mať títo protestujúci zrejme zakázaný vstup do parlamentu. "Je to otázka bezpečnostných rizík," vysvetlil.
      

Paška verí, že každý normálny občan SR pochopí, že násilie nie je spôsob, akým sa v demokratickej spoločnosti presadzuje politický názor. Zdôraznil, že je zástancom demokratických štandardov a štandardných politických strán. "Stále budem trvať na tom, že jedinou alternatívou sú štandardné politické subjekty, ktoré spĺňajú všetky atribúty, ktoré poznáme z demokracie západného typu. Budem stále stáť za štandardnými politickými stranami," vyhlásil.
      

Z parlamentu chce mať jeho šéf priestor nie pre fyzické útoky, ale pre dialóg, hoci aj kontroverzný. "Urobíme vždy všetko pre to, aby sa kontroverzný dialóg viedol štandardným spôsobom. Aby to neboli divadlá na pôde parlamentu, fyzické útoky, ale súboj hodnôt. Urobím všetko preto, aby sme zo slovenského parlamentu mali pre ľudí priestor a ihrisko pre súboj hodnôt," zdôraznil.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies