Paška: November '89 je najvýznamnejšia udalosť našich novodobých dejín

NETKY.SK • 5 November 2014, 15:45 • 2 min
Paška: November '89 je najvýznamnejšia udalosť našich novodobých dejín

BRATISLAVA - Sedemnásty november 1989 bol najvýznamnejšou udalosťou novodobých dejín Slovenska. Vyhlásil to dnes predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD), ktorý chystá pri príležitosti 25. výročia Novembra oslavy.

slovakia

left justify in out

"Tak ako pred piatimi rokmi zobrala na seba NR SR bremeno organizácie niektorých podujatí, tak je to aj teraz. Chceme tomuto najvýznamnejšiemu okamihu moderných dejín Slovenska venovať pozornosť," uistil Paška.

 

Na otázku, ako dnes vníma svoj výrok, že počas diania 17. novembra 1989 kachličkoval kúpeľňu, Paška vyhlásil, že je dôležitý kontext, v akom to povedal. "Vtedy žili milióny ľudí, ktorí cítili, že zmena musí prísť. Ale každý z nich mal svoj každodenný život. Aj ja," zdôraznil.

 

Slovenská strana spolu s ČR pripravuje podujatia na úrovni národných parlamentov. Stretnutie parlamentných delegácií, ktoré by mali doplniť aj zástupcovia z Poľska, Maďarska, Rakúska, Slovinska či Francúzska sa uskutoční 13. novembra o 13.00 h. Do budovy NR SR sú pri tejto príležitosti pozvaní predstavitelia univerzít a vysokých škôl ako aj maturanti z najkvalitnejších slovenských gymnázií. Cieľom je panelová diskusia s predstaviteľmi parlamentarizmu zo spomínaných krajín. "Bude sa diskutovať, aký bol November '89, čo komu dal, čo komu zobral," povedal Paška.

 

Na oslavy pozval Paška aj Martina Bútoru, Zuzanu Mistríkovú, Františka Mikloška či exprezidenta Rudolfa Schustera. "Študentov bude 250 až 300 a očakávam, že využijú panely na diskusiu," podotkol.

 

O priebehu osláv Paška informoval aj opozičné strany, od ktorých tiež očakáva, že sa na návštevu študentov pripravia. Na koncerte pri príležitosti 25. výročia Novembra '89 zase vystúpia kapely Iné Kafe, Polemik, Majk Spirit, Tublatanka či Vašo Patejdl. "Záujem o koncert je už teraz obrovský," dodal Paška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies