Paška: Nová značka Slovenska na podporu dobrého mena v zahraničí nestačí

NETKY.SK • 6 November 2014, 13:50 • 2 min
Paška: Nová značka Slovenska na podporu dobrého mena v zahraničí nestačí

BRATISLAVA - Nová značka Slovenska na podporu dobrého mena v zahraničí podľa prvého podpredsedu SNS Jaroslava Pašku nestačí. "Slovenská národná strana žiada ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslava Lajčáka, ako aj celú vládu o koncepčné a systémové riešenie tzv. šírenia dobrého obrazu Slovenska v zahraničí," uviedol pre TASR Paška.

slovakia

left justify in out

Slovenská národná strana reaguje na vyjadrenia ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka, podľa ktorých Slovensko vzhľadom na blížiace sa predsedníctvo SR v Európskej únii v druhej polovici roku 2016 potrebuje novú značku. 
     

"Táto potreba sa na prvý pohľad môže zdať logická. Musíme sa však zamyslieť nad zmysluplnosťou aj finančnou náročnosťou snahy MZVaEZ administratívne, narýchlo priradiť Slovensku nejaké umelé vonkajšie poznávacie znaky," konštatuje Paška.
     

SNS podľa neho zaráža, že verejná diskusia o niečom, o čom prakticky spoločnosť ani netuší, má trvať iba do konca tohto roka. "Pritom to 'niečo' má predstavovať nový obraz našej vlasti - Slovenskej republiky v Európe, aj vo svete," tvrdí Paška.
     

SNS je presvedčená, že ak chceme vytvárať lepší obraz Slovenska, ako obraz rešpektovanej krajiny, ktorú si v cudzine vážia, potom treba začať našu krajinu pokorne a postupne meniť zvnútra. "Musíme sa zbaviť hanlivej nálepky štátu, o ktorom sa v zahraničných podnikateľských kruhoch hovorí ako o krajine s korupčnou administratívou. Musíme sa tiež zbaviť škodlivej nálepky, ktorá nás v turistických sprievodcoch sveta označuje za krajinu s vysokým rizikom krádeží a kriminality a mizernými službami v cestovnom ruchu," uvádza podpredseda SNS.
     

"Umelo, možno aj falošne meniť obraz Slovenska kvôli jednému zasadaniu politických špičiek v Bratislave pripomína Slovenskej národnej strane časy, keď sa na jeseň v kasárňach maľovali žlté listy stromov na zeleno, lebo na druhý deň mala prísť významná návšteva z generálneho štábu východného okruhu," tvrdí Paška.
     

K lepšiemu obrazu v zahraničí sa Slovensko podľa neho dopracuje oveľa prirodzenejšie a efektívnejšie, ak si "vláda a príslušné ministerské rezorty budú zodpovednejšie a dôslednejšie plniť svoje úlohy voči verejnosti a ak naše poriadkové zložky  a súdnictvo dokážu zabezpečiť všetkým občanom, návštevníkom aj podnikateľskému stavu, prostredie skutočnej verejnej aj právnej ochrany". 
     

"Potom na Slovensku nebudeme musieť experimentovať s akousi novou značkou, či oživovať bývalú značku 'Made in Czechoslovakia'," uzavrel Paška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies