Paška nebude výboru vysvetľovať pôsobenie v spotoch TA3

NETKY.SK • 23 Máj 2013, 15:47 • 2 min
Paška nebude výboru vysvetľovať pôsobenie v spotoch TA3

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Pavol Paška nebude výboru pre nezlučiteľnosť funkcií vysvetľovať svoje pôsobenie v spotoch spravodajskej televízie TA3. Za pokračovanie v konaní voči Paškovi dnes hlasovalo šesť opozičných poslancov, osem zákonodarcov za Smer-SD sa hlasovania zdržalo.

slovakia

left justify in out

"Tak ako som v minulosti nehlasoval za iné podnety, ktoré boli podľa môjho právneho pohľadu nejasné a nebola jasná indikácia toho, že verejný funkcionár porušil zákon, tak som nehlasoval ani za uznesenie voči pánovi Paškovi," vysvetlil poslanec za Smer-SD Otto Brixi. Paška podľa neho zákon neporušil, pretože nevystupoval v reklame, ale v programovej upútavke. Hoci opoziční poslanci podporili pokračovania konania, teda aby Paška výboru poslal vysvetlenie, ani oni neboli úplne presvedčení o vine predsedu parlamentu. Poslanec za KDH Alojz Přidal napríklad pripustil, že v konečnej fáze by za potrestanie Pašku nehlasoval.

Podnet na výbor na začatie konania vo veci ochrany verejného záujmu v Paškovom prípade podali v marci členovia Občianskej konzervatívnej strany (OKS). Tí pripomínali, že ústavný zákon o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov zakazuje verejným činiteľom používať svoju osobu, svoje meno a priezvisko, svoju podobizeň, obrazovú snímku, záznam svojho hlasu alebo svoj podpis na reklamu. "V podnete žiadame výbor pre nezlučiteľnosť funkcií, aby konštatoval porušenie zákona Pavlom Paškom a uložil mu pokutu v sume zodpovedajúcej dvanásťnásobku jeho mesačného platu," uviedol predseda OKS Pavol 

Paška sa objavil v upútavkach súkromnej spravodajskej televízie TA3, ktorá predlžuje svoj vysielací čas. "TA3 už jedenásty rok poskytuje ľuďom na Slovensku nielen veľmi dôležité informácie, ale určite dáva ľuďom priestor na to, aby tieto informácie využili vo svojom živote. Nuž a tí, ktorí žijú život veľmi dynamicky a aktívne od skorého rána až do neskorej noci, určite privítajú, že rozšírenie spravodajského a vysielacieho času prichádza práve teraz, keď žijeme veľmi zložitú dobu," hovorí v spote šéf parlamentu. Okrem neho predĺženie vysielacieho času promujú Patrik Tkáč z J&T, Imrich Béreš z Prvej stavebnej sporiteľne či Jaroslav Haščák z Penty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona