Paška nebude čeliť odvolávaniu, Smer odmietol program a ukončil schôdzu

NETKY.SK • 11 November 2014, 06:37 • 2 min
Paška nebude čeliť odvolávaniu, Smer odmietol program a ukončil schôdzu

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) nebude čeliť opozičnému pokusu o odvolanie z funkcie. Poslanci vládneho Smeru-SD totiž neschválili program mimoriadnej schôdze, na ktorej sa chcela opozícia pokúsiť odvolať Pašku.

slovakia

left justify in out

Zasadnutie síce otvorili, ale keďže program neprešiel, trvalo len pár minút. Mimoriadna schôdza k Paškovi nasledovala približne polhodinu po tom, ako sa opozícii po 49-hodinovej diskusii nepodarilo odvolať premiéra Roberta Fica (Smer-SD) z funkcie. Návrh na odvolanie Pašku podpísalo 44 poslancov zo všetkých opozičných klubov.
      

Predsedu Národnej rady SR chcela opozícia zbaviť funkcie pre jeho údajnú angažovanosť v zdravotníckych firmách, najmä v Medical Group, ktorá mala dodať piešťanskej nemocnici predražený CT prístroj. Ďalším dôvodom bolo, že Paška nezverejnil svoje príjmy z predaja podielov v súkromných firmách, a tiež Paškova arogancia, s ktorou pristupuje k opozícii.
      

Paška od začiatku spájanie svojej osoby s kauzou CT prístroja odmieta. Tvrdí, že nikdy nemal a nemá žiadne aktivity v takzvaných daňových rajoch a nikdy nebol utajeným vlastníkom či prijímateľom zisku. "Všetky moje podnikateľské aktivity, ktoré som začal rozvíjať hneď po zmenách v roku 1990 a potom postupne utlmovať v čase mojej verejnej angažovanosti, sú riadne zdokumentovane v Obchodnom registri SR a sú verejne dostupné," zdôraznil Paška. Za to, že opozícia tvrdí opak, avizoval podanie trestného oznámenia za ohováranie a krivé obvinenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies