Paška: Merkelová nemá oprávnenie konať v mene EÚ

NETKY.SK • 15 Február 2016, 12:42 • 2 min
Paška: Merkelová nemá oprávnenie konať v mene EÚ

BRATISLAVA – Slovenská diplomacia by mala nemeckej kancelárke Angele Merkelovej slušne pripomenúť, že Slovensko si ako zvrchovaný štát nepraje, aby niekto bez jeho vedomia uzatváral dohody, ktoré budú aj pre SR záväzné. V reakcii na demarš nemeckej vlády v súvislosti so summitom V4, na ktorom sa má hovoriť o ochrane macedónskych a bulharských hraníc, to uviedol prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška.

slovakia

left justify in out

Poukázal tým na konanie Angely Merkelovej a zverejnené informácie o dohode Nemecka s Tureckom, ktoré majú Turecku uľahčiť pozíciu v prístupovom procese vstupu do EÚ a majú sa týkať aj presídlenia migrantov z Turecka do krajín únie. "Pani Merkelová nie je reprezentantkou žiadneho z orgánov Európskej únie. Nemá oprávnenie konať, vystupovať, uzatvárať dohody zaväzujúce Európsku úniu, ani jej členské štáty," zdôraznil v tejto súvislosti Paška. "Merkelová má právo vystupovať len v mene svojej krajiny, ktorá je iba jednou z 28 rovnocenných členských štátov EÚ," dodal podpredseda národniarov.

 

Paška vidí za konaním Merkelovej evidentný súvis s budúcoročnými parlamentnými voľbami v Nemecku. Ako naznačil, aj vzhľadom k súčasnému prudkému poklesu podpory Merkelovej zoskupenia CDU/CSU u nemeckej verejnosti, budú pre súčasnú nemeckú kancelárku životne dôležité hlasy tureckej menšiny, najväčšej ucelenej národnostnej komunity v Nemecku. "Neznamená to však, že by SR malo platiť za jej osobné politické ambície a egoistické ciele," zdôraznil Paška.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies