Paška: Hlina a Viskupič klamú, pred ľuďmi sa nezamykáme

NETKY.SK • 3 September 2014, 14:51 • 2 min
Paška: Hlina a Viskupič klamú, pred ľuďmi sa nezamykáme

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR Alojz Hlina (nezaradený), Jozef Viskupič a Ján Mičovský (obaja OĽaNO) klamali, keď hovorili, že 1. septembra bola Národná rada SR pre občanov zatvorená. To, že sa ľudia dnu nedostali, je chyba týchto poslancov. Uviedol to predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD), pričom zdôraznil, že Národná rada je pre občanov otvorená celý rok. Vlani ju navštívilo 17.000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Opoziční poslanci Pašku kritizovali za to, že tento rok zrušil Deň otvorených dverí (DOD) v Národnej rade SR, hovorili o zbabelosti. Na 1. septembra, kedy parlament zvykne otvárať svoje brány verejnosti, bolo podľa nich zamknuté, lebo sa Smer-SD bojí otázok od ľudí. Paška však upozornil na internú smernicu, ktorá hovorí, že ak chce poslanec počas voľných dní vziať do parlamentu pozvané osoby, musí o ich vstup požiadať.

 

Poslanci na to mali podľa Pašku dosť času. Už niekoľko týždňov totiž bolo známe, že pre šetrenie DOD nebude. Poslanci už týždne avizovali, že ľudí cez parlament prevedú. "Je len a len ich chyba, že nedokázali zabezpečiť občanom, ktorých pozvali, vstup do budovy NR SR. Obsah internej smernice by mal ovládať každý poslanec NR SR. Do konca minulého týždňa nikto z poslancov o vstup pre ďalšie osoby v rámci voľných dní Kanceláriu NR SR nepožiadal," upozornil Paška.

 

Šéf parlamentu nechce špekulovať, či to bol zámer opozičných poslancov. Politikov ako Hlina či poslanci OĽaNO považuje Paška za "skupinu, ktorá obsahovo nemá verejnosti a slovenskej politickej scéne, čo ponúknuť a agresívny spôsob jej prezentácie je to jediné, čo dokáže vymyslieť". 

 

Vedenie parlamentu opätovne zdôrazňuje, že Národná rada SR je otvorená a prístupná všetkým občanom a verejnosti celoročne. Návštevám dokonca ponúka aj prehliadku s odborným výkladom. "Prístup občanov nie je nijakým spôsobom obmedzovaný," vyhlásilo vedenie zákonodarného zboru. Kancelária NR SR pripomína, že DOD nepripravila, keďže má ušetriť 800.000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies