Paška: EÚ musí dôrazne reagovať na narastajúcu agresivitu migrantov

NETKY.SK • 8 August 2015, 13:51 • 2 min
Paška: EÚ musí dôrazne reagovať na narastajúcu agresivitu migrantov

BRATISLAVA - Narastajúca agresivita migrantov by mala vyprovokovať migračné inštitúcie a poriadkové zložky krajín EÚ k ráznejším krokom, ktoré zamedzia rastúcemu napätiu v preľudnených utečeneckých táboroch a ochránia obyvateľov Únie pred bezpečnostným rizikom.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to prvý podpredseda Slovenskej národnej strany (SNS) Jaroslav Paška.

 

"Agresivita migrantov domáhajúcich sa európskeho 'sociálneho dáždnika' prudko narastá," upozornil predstaviteľ SNS a poukázal na udalosti vo francúzskom Calais i incidenty z maďarsko-srbských hraníc či mesta Debrecín, v ktorom skupina migrantov zaútočila na domácich. "Aj grécky premiér Alexis Tsipras už požiadal Úniu o akútnu pomoc pri pri zvládaní situácie s migrantmi na gréckych ostrovoch," pripomenul Paška.

 

Ak sa má vytvoriť priestor pre účinnú pomoc tým utečencom, ktorí ju podľa ženevskej konvencie naozaj potrebujú, musí sa EÚ podľa prvého podpredsedu SNS dôrazne vysporiadať s tými, ktorí situáciu zneužívajú a uplatniť mechanizmy repatriácie. "Rovnako rýchlo a rovnako húfne, ako do Európy prichádzajú, je potrebné všetkých násilníkov aj ekonomických migrantov vracať do krajín, odkiaľ prišli," zdôraznil Paška.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies