Paška: Daniel Lipšic varil z vody, žiadne aktivity v daňových rajoch nemám

NETKY.SK • 10 November 2014, 14:01 • 2 min
Paška: Daniel Lipšic varil z vody, žiadne aktivity v daňových rajoch nemám

BRATISLAVA - Dnešná pompézne ohlasovaná tlačová konferencia Daniela Lipšica (nezaradený) a spol. nepriniesla nič nové a bola už tradične len varením z vody. Vyhlásil to dnes predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD) v reakcii na obvinenia zo strany opozície.

slovakia

left justify in out

"O nedôveryhodnosti Lipšicových tvrdení svedčí aj fakt, že jeho neúspešná strana má dlhodobo podporu menej ako troch percent voličov. Skutočnosť, ktorú uviedol pán Lipšic, absolútne nemení nič na fakte, že som ukončil svoje podnikanie u predchodcu Medical Group už pred 13 rokmi, teda takmer rok predtým ako som sa vôbec stal po prvý raz poslancom NR SR," zdôraznil Paška.
     

Šéf parlamentu zopakoval a čestne vyhlásil, že nikdy nemal a nemá žiadne aktivity v tzv. daňových rajoch a nikdy nebol utajeným vlastníkom či prijímateľom zisku. "Kauza Gorila je kauzou druhej Dzurindovej vlády, ktorej súčasťou bol aj pán Lipšic," dodal Paška.
     

Lipšic dnes oznámil, že dve slovenské spoločnosti - Medical Group SK a Penta Enterprises Ltd. - sídlia v Belize v rovnakej chalúpke. Podľa neho je to dôkaz, že údajná dohoda premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka týkajúca sa zdravotníctva, ktorú vraj uzatvorili podľa spisu Gorila, stále platí. V Medical Group v minulosti ešte pred vstupom do politiky pôsobil Paška.
     

"Schránková firma, cez ktorú je vlastnená Medical Group na Belize, sídli v Belize City v malej chalúpke. Tam teda sídli firma Medical Group SK. V rovnakej chalúpke má sídlo ešte aj Penta Enterprises Ltd. Kruh sa uzavrel," povedal Lipšic. Opozičný politik tu opätovne zacitoval z údajného spisu Gorila, v ktorom sa hovorí, že "pre Pentu je zdravotníctvo kľúčová vec a chce v ňom podnikať s primeranou maržou. Fico hovorí, že Haščák môže s Paškom dlhodobo počítať".
     

"V súčasnosti zrejme podnikajú v zdravotníctve veselo spolu ďalej. Ak takýto človek ostane predsedom parlamentu, tak to bude facka všetkým pacientom a slušným ľuďom v tejto krajine. Je neprijateľné, ak zo zdravotníctva unikne ročne miliarda eur, ktoré si rozdelí jedna finančná skupina, jeden politik a jeden oligarcha," povedal Lipšic s tým, že Medical Group sídli v Bratislave zase s firmami podnikateľa Juraja Širokého.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies