Paška: Bratislava vítala nový rok hymnou EÚ, slovenskú vôbec nezahrali

NETKY.SK • 5 Január 2015, 15:21 • 2 min
Paška: Bratislava vítala nový rok hymnou EÚ, slovenskú vôbec nezahrali

BRATISLAVA - Zatiaľ čo celé Slovensko vítalo príchod roku 2015 a štátneho sviatku pripomínajúceho 22. výročie vzniku samostatnej Slovenskej republiky dôstojnými oslavami so štátnou hymnou, hlavné mesto SR Bratislava najdrahším programom v krajine, s pompéznym ohňostrojom a namiesto slovenskej hymny hymnou Európskej únie (EÚ). Pre TASR to vyhlásil prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška.

slovakia

left justify in out

Slovenská hymna k štátnemu sviatku výročia vzniku SR na oficiálnej oslave v Bratislave podľa neho v pravej chvíli vôbec nezaznela. "Bratislava vzdala v tento významný deň hold iba bruselským úradom. Bez akéhokoľvek súhlasu občanov nás bratislavská radnica vlastne vyhlásila za vazala Európskej únie," tvrdí Paška.
     

"Oficiálne podujatie hlavného mesta SR nie je súkromná maškarná zábava pána Nesrovnala. Musí sa riadiť pravidlami pre používanie štátnych symbolov nášho protokolu a hymnická skladba akéhokoľvek zoskupenia, či jej kakofonická verzia, nemôže v žiadnom prípade z programu štátnu hymnu vytlačiť," vyhlásil podpredseda SNS. Ani za čias "najtuhšej" totality si podľa neho "komunistickí pätolizači Moskvy nedovolili pri oficiálnych štátnych oslavách nahradiť našu štátnu hymnu Internacionálou či hymnou ZSSR". "Rovnako francúzsky priateľ nášho premiéra Francois Hollande by iste nedopustil, aby pri oslave výročia vzniku Francúzska znela miesto ich hymny La Marseillaise akási upravená Beethovenova Óda na radosť," dodal Paška.
     

V Bruseli podľa neho od roku 2012 spoločne pripravujú politici združení najmä v Strane európskych socialistov (zo Slovenska Smer-SD) a Európskej ľudovej strane (zo Slovenska SDKÚ, KDH, SMK a Most-Híd) prechod na Spojené štáty európske. "Preto bude namieste sledovať, ako sa zachovajú štátne inštitúcie zodpovedné za vyvodenie sankcií z tohto škandálu," uzatvoril Paška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies