Pašerák cigariet zaútočil na colníkov, nevyhli sa streľbe

NETKY.SK • 16 Október 2013, 18:24 • 2 min
Pašerák cigariet zaútočil na colníkov, nevyhli sa streľbe

MICHALOVCE - Colníci z Michaloviec v spolupráci s políciou zadržali v Kráľovskom Chlmci v okrese Trebišov muža, ktorý nelegálne prepravoval 142-tisíc cigariet. Colníci sa však pri zásahu nevyhli streľbe, pašerák na nich zaútočil a následne sa snažil ujsť v aute, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková. Finančný únik je vo výške 20 388,360 eur.

slovakia

left justify in out

Akcia sa odohrala v utorok 15. októbra večer. Colníci spolu s políciou kontrolovali dianie v Trebišovskom okrese v blízkosti hraníc s Maďarskom. Medzi obcami Veľký Kamenec a Strážne spozorovali podozrivé auto s českou značkou. Hliadka ho preto zastavila. Colník vodiča vyzval, aby vypol motor, predložil doklady a uviedol, či prepravuje nejaký tovar, ktorý podlieha spotrebným daniam, napríklad cigarety či alkohol. Zároveň naznačil kolegovi, že si v aute všimol pravdepodobne balíky s cigaretami. Vodič nereagoval a ani na opakovanú výzvu nevypol motor, pootvoril dvere a naznačil, že sa nakláňa po doklady. Následne však zaradil rýchlosť a ušiel, pričom narazil do colníka. Hliadka varovne vystrelila, vodič nereagoval, tak začali strieľať a prenasledovať ho. Pašerák ohrozoval svojou arogantnou jazdou aj iných vodičov, zastaviť sa ho podarilo v Kráľovskom Chlmci. Po zastavení auta sa muž opäť snažil ujsť a nereagoval na opakovanú výzvu zastaviť, preto colníci viackrát varovne vystrelili do vzduchu. To ho zastavilo. Následne ho polícia zaistila a nasadila mu putá. Muža aj auto prehľadali a zistili, že ide o 42-ročného maďarského občana Lászlóa K., ktorý v aute nelegálne prevážal čínske cigarety. Cigarety nemali slovenské kontrolné známky.

Prípad už rieši vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy v spolupráci s políciou pre podozrenie z porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru a útok na verejného činiteľa s návrhom na vzatie do väzby. Páchateľovi hrozí za útok na verejného činiteľa trest odňatia slobody od troch do ôsmich rokov a za porušovanie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru trest odňatia slobody od jedného do piatich rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies