Pašeráci v Gaze majú nový hit: Americký fastfood

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 14:30 • 2 min
Pašeráci v Gaze majú nový hit: Americký fastfood

GAZA - Novinkou pašeráckych tunelov do pásma Gazy sa stali jedlá z americkej siete rýchleho občerstvenia Kentucky-Fried-Chicken. Predtým boli podzemné tunely známe dodávkami zbraní, benzínu, potravín a dokonca aj áut, teraz "fastfoodom".

slovakia

left justify in out

Hydinové jedlá zabalené v kartónových škatuliach, udržiavajúcich teplotu, sa pripravujú na rôznych miestach Sinajského polostrova v Egypte. V pásme Gazy neexistujú žiadne pobočky americkej firmy, bráni tomu bojkot radikálneho Hamasu.

Obchod začal prekvitať, keď si priamo egyptskí zamestnanci dodávkovej služby dali sami pre seba priniesť jedlá z americkej siete. Dodávky sa rozvážajú po pásme Gazy na motorkách.

Po objednávke trvá tri až štyri hodiny, kým sa jedlo dostane k zákazníkovi, ale nikomu to vraj nevadí - jedlá sú ešte teplé. Ak však škatule skontroluje Hamas, trvá to ešte dlhšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona