Pašeráci používajú nebezpečnejšie trasy, pri plavbe do Európy zomiera viac migrantov

NETKY.SK • 23 August 2016, 13:08 • 2 min
Pašeráci používajú nebezpečnejšie trasy, pri plavbe do Európy zomiera viac migrantov

BERLÍN - S nebezpečnejšími praktikami prevádzačov a riskantnejšími transportnými trasami stúpa počet migrantov, ktorí na ceste do Európy v Stredozemnom mori zomierajú. Vyplýva to zo správy Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM), o ktorej dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pri plavbe cez Stredozemné more počas prvých šiestich mesiacov tohto roka zahynulo alebo zmizlo bez stopy 2901 migrantov, čo je oproti vlaňajšku až 37-percentný nárast. Najviac migrantov zomiera pri plavbe zo severnej Afriky do Talianska, uvádza sa v správe IOM.


Podľa organizácie boli tieto plavby vždy nebezpečné, ale prevádzači začali používať dlhšie trasy - najmä z Egypta -, ktoré sú ešte riskantnejšie. Záchranné operácie komplikuje aj nová taktika prevádzačov, ktorí najnovšie vysielajú na cestu niekoľko lodí s migrantmi naraz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona