Pašeráci drog využívajú drony na sledovanie polície

NETKY.SK • 30 Jún 2017, 18:17 • 2 min
Pašeráci drog využívajú drony na sledovanie polície

SYDNEY - Medzinárodný drogový syndikát používal lietajúce drony na kontrašpionáž voči polícii pri neúspešnom pokuse doviezť do Austrálie kokaín v hodnote 20 miliónov eur. Informovala o tom dnes federálna polícia.

slovakia

left justify in out

Drogu vážiacu 92 kilogramov zhabali vo štvrtok z troch lodných vriec ukrytých v dopravnom kontajneri na nákladnej lodi, ktorá priplávala do Melbourne z Panamy. Polícia zatkla sedem mužov vrátane štyroch Austrálčanov, dvoch Kanaďanov a Brita a obvinila ich z trestných činov týkajúcich sa dovozu drog.

 

Policajný komisár John Beveridge uviedol, že to nebolo prvýkrát, keď zločinci využili drony, ale svedčí to o tom, že drogové syndikáty sú čoraz modernejšie vybavené. "Používali lietajúce drony na sledovanie vyšetrovateľov počas ich schôdzok," povedal novinárom Melbourne. Ocenil pritom úsilie vyšetrovateľov vyhnúť sa takémuto sledovaniu zo vzduchu.

 

Podľa polície patria Austrálčania medzi najväčších užívateľov ilegálnych drog na svete. Dopyt po nich vyústil v Austrálii v období rokov 2015-2016 do rekordného množstva 21 ton zhabaných drog, čo je o 75 percent viac než pred desiatimi rokmi, informovala dnes austrálska vláda. Upozornila, že na pašovanie ilegálnych drog sa využíva poštová služba i letecká a námorná doprava.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies