Pascal sa na Kovaľova chystal s armádou 15 trénerov

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 15:04 • 2 min
Pascal sa na Kovaľova chystal s armádou 15 trénerov

MONTREAL - Ruský profesionálny boxer Sergej Kovaľov bude v sobotu v Bell Centre v Montreale obhajovať až tri zo štyroch najvýznamnejších opaskov v poloťažkej hmotnostnej kategórii (WBO, IBF, "Super" WBA), ale na predzápasovej tlačovej besede na seba vyhláseniami pútal pozornosť najmä jeho kanadský vyzývateľ Jean Pascal.

slovakia

left justify in out

"Bude to skvelý súboj. Som generál a za sebou mám armádu pätnástich trénerov. Kovaľov nerád rozpráva, na to má kouča Johna Davida Jacksona. Ten sa však proti mne do ringu nepostaví, tam bude Sergej. Musí sa pochlapiť a začať hovoriť sám za seba. Som vlk, nebudem predsa nasledovať ovcu," začal 32-ročný rodák z Haiti reprezentujúci Kanadu.

 

O rok mladšieho Kovaľova dokonca prirovnal k ruským hokejistom: "Darí sa im v základnej časti, no v play-off vybuchnú. Z tohto dôvodu očakávam, že v sobotu nezopakuje predchádzajúce výkony. Bude to ako siedmy zápas finále Stanleyho pohára, vydám zo seba 110 percent. Ideálne bude, pokiaľ fanúšikom ponúkneme tucet kôl výborného boxu a v záverečných pätnástich sekundách ho knokautujem," neskrýval sebavedomie Jean Pascal. 

Ruský "Krusher" bol na tlačovej besede vo vyjadreniach pokornejší. "Pascal je zdatný protivník a v sobotu uvidíme, ako veľmi. Budú bojovať dvaja najlepší pästiari poloťažkej váhy, takže si nedovolím odhadnúť výsledok. Pre mňa je to nová výzva, ďalší krok v kariére. Som Rus, čiže som pripravený na všetko. Pokiaľ by som si vyberal jednoduchých súperov, nikoho by moje vystúpenia nezaujímali," citoval rodáka z Čeľabinska so základňou vo Fort Lauderdale na Floride špecializovaný portál Bad Left Hook. 

 

Duel sa uskutoční vo frankofónnej kanadskej provincii Québec. "V škole som mal šesť rokov francúzštinu, ale nič si nepamätám, radšej som sa učil angličtinu. Som však rád, že som v Kanade a môžem sa predstaviť pred početným publikom, ktoré ma motivuje. Teší ma, že opäť zažijem niečo nové. Rád cestujem po svete za zápasmi. Privítal by som aj možnosť bojovať v Rusku, netuším však, kedy sa naskytne," povedal Sergej Kovaľov. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona