Pasažierovi, ktorý napadol revízora, hrozia až tri roky väzenia

NETKY.SK • 3 Máj 2012, 11:10 • 2 min
Pasažierovi, ktorý napadol revízora, hrozia až tri roky väzenia

Pasažierovi, ktorý napadol revízora, hrozia až tri roky väzenia

slovakia

left justify in out

img

Poverený policajt obvinil v súvislosti s napadnutím revízora v autobuse linky č. 96 bratislavskej MHD 20-ročného Mareka V. z Bratislavy z úmyselného prečinu výtržníctva v súbehu s úmyselným prečinom krádeže a v súbehu s úmyselným prečinom vyhrážania. TASR to dnes uviedol František Peczár z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave. 
      Dodal, že už bol spracovaný podnet k návrhu na väzobné stíhanie páchateľa. Obvinenému tak hrozí po preukázaní viny trest odňatia slobody až na tri roky.
      Čierny pasažier napadol v stredu 2. mája dopoludnia revízora v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD). K incidentu došlo v autobuse linky č. 96. "Podľa predbežných informácií nemal cestujúci platný cestovný lístok, preto ho revízor vyzval, aby predložil doklad totožnosti," priblížil 2. mája Peczár. Cestujúci povedal, že preukaz totožnosti pri sebe nemá, preto bola na miesto privolaná policajná hliadka, ktorá mala totožnosť čierneho pasažiera zistiť.
      "Do príchodu policajtov však došlo ešte vo vnútri autobusu k potýčke medzi revízorom, pracovníkom SBS, ktorý bol s revízorom, a cestujúcim," opísal Peczár. Potýčka vyvrcholila fyzickým útokom a následne sa jej účastníci presunuli na zástavku MHD, kde sa podarilo cestujúcemu utiecť. Podľa pracovníka SBS mal čierny pasažier pri úteku vziať revízorovi aj finančnú hotovosť a mieriť na neho strelnou zbraňou. "Z tohto dôvodu začali policajti prehľadávať okolie, čo prinieslo úspech. Cestujúci z autobusu MHD sa vrátil späť na miesto incidentu," dodal Peczár.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona