Partnerku útočníka z Trebes polícia pozná ako radikalizovanú osobu

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 11:21 • 2 min
Partnerku útočníka z Trebes polícia pozná ako radikalizovanú osobu

PARÍŽ - Partnerka islamského extrémistu Redouanea Lakdima, ktorý v piatok zaútočil v supermarkete v Trebes na juhu Francúzska, bola rovnako ako on polícii známa ako radikalizovaná osoba.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru AP to uviedol nemenovaný súdny úradník, ktorý s ňou komunikoval pod podmienkou anonymity. Osemnásťročná žena, ktorú zatkli v piatok, je ešte stále vo väzbe. Rovnako aj Lakdimov 17-ročný priateľ.

Lakdim bol polícii známy ako drogový díler a od roku 2014 ho mala na takzvanom zozname "Fiche S" - vládnom registri jednotlivcov podozrivých z radikalizácie, ktorí ešte nevykonali teroristický čin.

Dvadsaťpäťročný Lakdim narodený v Maroku zabil v supermarkete v Trebes dvoch ľudí. Postrelil aj jedného policajta, ktorý neskôr v nemocnici podľahol zraneniam. Predtým ešte ukradol auto v neďalekom meste Carcassonne, kde zastrelil ďalšieho človeka. Samotného útočníka zabila polícia, ktorá vtrhla do obchodu po tom, čo začula výstrely.
 

Mohlo by vás zaujímať: Nehorázne! Francúzsky politik velebil teroristu, ktorý zabil policajta

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona