Partnerke strojcu drámy v kaviarni v Sydney zrušili kauciu

NETKY.SK • 22 December 2014, 09:12 • 2 min
Partnerke strojcu drámy v kaviarni v Sydney zrušili kauciu

SYDNEY - Partnerka strojcu minulotýždňovej smrtiacej rukojemníckej drámy v centre Sydney sa dnes vrátila do väzby po tom, čo súd zrušil jej prepustenie na kauciu v prípade podozrenia z vraždy. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Amirah Droudis bola prepustená na kauciu v súvislosti s vraždou bývalej manželky páchateľa rukojemníckej drámy Mana Harona Monisa, ktorý minulý týždeň v kaviarni Lindt v centre Sydney zadržiaval 17 rukojemníkov.
      

Amirah (34) čelí podozreniam v prípade vraždy Monisovej exmanželky Noleen Hayson Pal z novembra 2013. Noleen bola dobodaná a následne zapálená, píše DPA. Samotný Monis čelil obvineniam zo spolupáchateľstva.
      

Prokuratúra požiadala súd, aby opätovne prehodnotil kauciu v prípade Amirah po objavení videozáznamov, na ktorých obhajovala terorizmus a svoje spojenectvo s Monisom. Vláda nariadila vyšetrovanie na najvyššej úrovni, ako sa dostali Monis a Amirah na slobodu na kauciu a ako mohli celé roky dostávať právnu podporu a sociálne dávky.
      

Hlavný policajný sudca Graeme Henson označil Amirah za "neprijateľné riziko" pre verejnosť, uviedla stanica ABC. Samozvaný moslimský duchovný Monis, pochádzajúci z Iránu, dostal politický azyl v Austrálii v roku 2001 a bol austrálskej polícii aj tajným službám dobre známy. Rukojemnícka dráma v kaviarni v centre Sydney trvala 16 hodín. Polícia následne do kaviarne vtrhla a Monisa zastrelila; o život však prišli aj dvaja rukojemníci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies