Partizánske vyradilo z majetku zmarené investície v hodnote viac ako 110-tisíc eur

NETKY.SK • 27 Február 2018, 15:02 • 2 min
Partizánske vyradilo z majetku zmarené investície v hodnote viac ako 110-tisíc eur

PARTIZÁNSKE - Samospráva Partizánskeho vyradila z majetku mesta investície v hodnote viac ako 110.000 eur. Zmarenie investícií ako i ich vyradenie z majetku mesta odobrili partizánski mestskí poslanci na svojom rokovaní v utorok.

slovakia

left justify in out

Výdavky na investície, ktoré sa buď dokončili iným spôsobom, ako bolo pôvodne plánované, alebo sa dlhodobo nenachádzajú v investičných prioritách mesta a nie je predpoklad ich ďalšej realizácie, mesto dlhodobo eviduje v účtovnej evidencii majetku na účte obstarania majetku.

 

Na základe návrhu samospráva z dôvodu zreálnenia hodnoty majetku vyradila z majetku mesta v zmysle zákona o účtovníctve osem investícií v hodnote dovedna 110.363,84 eura. Financie sa konkrétne dotýkajú projektovej dokumentácie na rekonštrukciu a vybavenie Základnej školy (ZŠ) Rudolfa Jašíka, parku na Hrnčírikovej ulici, základnej umeleckej školy (ZUŠ), ZŠ Malinovského, mestskej knižnice, RTG pracoviska a pracoviska urgentného príjmu v nemocnici, výstavbu nájomných bytových domov na Šípku, projektu i stavebných prác na hokejbalovom ihrisku.

 

Na rekonštrukciu ZŠ R. Jašíka pôvodne radnica žiadala financie z fondov Európskej únie, so žiadosťou však úspešná nebola, preto projekt prepracovala a obnovu zabezpečila cez iný projekt, z vlastných zdrojov i zdrojov rezortu školstva. Úspešná nebola ani pri získaní zdrojov v prípade rekonštrukcií ZŠ Malinovského, ZUŠ a knižnice, kde niektoré práce nakoniec zabezpečila z vlastných zdrojov.

 

Do rozpočtu mesta zase nebola zaradená rekonštrukcia parku na Hrnčírikovej ulici, momentálne tam mesto plánuje vybudovať chodník prostredníctvom projektu cezhraničnej spolupráce. S prekládkou oplotenia na hokejbalovom ihrisku samospráva začala, plot však niekto poškodil a ukradol. Výstavbu nájomných bytových domov nakoniec zabezpečí súkromný investor, ktorý vlani získal stavebné povolenie. Rekonštrukciu v nemocnici postupne zabezpečuje rovnako súkromný investor, ktorému mesto zdravotnícke zariadenie prenajalo.

 

Projektové dokumentácie môže samospráva naďalej využiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona