Párnica je dôkazom dlhoročného zanedbávania údržby ciest I. triedy

NETKY.SK • 22 November 2011, 06:59 • 2 min
Párnica je dôkazom dlhoročného zanedbávania údržby ciest I. triedy

Párnica je dôkazom dlhoročného zanedbávania údržby ciest I. triedy

slovakia

left justify in out

img

Frekventované cesty I. triedy si zasluhujú zvýšenú pozornosť a investície. Počas dnešnej kontrolnej návštevy opravy havarijného stavu cesty I/70 pri dolnooravskej oravskej obci Párnica to pre TASR uviedol prvý podpredseda vlády SR a minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ján Figeľ.
"Párnica je dôkazom dlhoročného zanedbávania údržby a opráv ciest I. triedy. Som presvedčený, že keby sme v uplynulých 15 rokoch postupne a pravidelne investovali do údržby, opráv a základnej prevádzkovej potreby týchto mimoriadne dôležitých komunikácií, ktoré znášajú približne polovicu dopravného výkonu SR, nemali by sme teraz s nimi také vážne problémy," skonštatoval minister dopravy.
Úsilie obnoviť, zlepšiť a vybudovať nové úseky ciest I. triedy vrátane náročných diel, ako sú napríklad mosty alebo obchvaty, musí byť podľa neho jednou zo základných priorít. "Nielen výstavba diaľnic a rýchlostných ciest potrebuje pozornosť, podporu a finančné krytie. Štátny rozpočet a eurofondy sme vo významnej miere nasmerovali práve na cesty I. triedy. Nehovorím to ako úspech, ale ako našu odpoveď na základnú potrebu," zdôraznil Figeľ.
Hraničný termín rozsiahlej sanácie zosuvu takmer kilometrového úseku cesty pri Párnici, ktorý nebezpečne ohrozil aj priľahlú železnicu, je záver budúceho roka. "Nesmierne ma teší pohľad na veľmi veľký objem už zrealizovaných prác v mimoriadne náročnom teréne. Verím, že ako ma uistili zástupcovia konzorcia troch zhotoviteľských firiem, podarí sa im celé dielo dokončiť v značnom predstihu," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies