PARNAS očakáva odhalenie objednávateľov vraždy Borisa Nemcova

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 17:53 • 2 min
PARNAS očakáva odhalenie objednávateľov vraždy Borisa Nemcova

MOSKVA - Ruská opozičná liberálna strana RPR-PARNAS dnes v súvislosti so zadržaním dvoch mužov podozrivých z vraždy svojho lídra Borisa Nemcova upozornila, že je nutné odhaliť a zadržať aj objednávateľov vraždy, nielen jej údajných vykonávateľov.

slovakia

left justify in out

Člen politického výboru RPR PARNAS Iľja Jašin v dnešnom vyhlásení zdôraznil, že vyšetrovatelia by "sa nemali uspokojiť so zadržaním strelcov, lebo ich kľúčovou úlohou musí byť odhaliť a zadržať objednávateľov vraždy".

 

Jašin reagoval na dnešné oznámenie šéfa Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexandra Bortnikova, ktorý informoval, že polícia v súvislosti s vraždou prominentného ruského opozičného vodcu Nemcova zadržala dvoch podozrivých. Ide o Anzora Gubaševa a Zaura Dadajeva, ktorí pochádzajú z Kaukazu.

 

O najnovšom vývoji vo vyšetrovaní Nemcovovej vraždy bol informovaný aj ruský prezident Vladimir Putin.

 

Predstaviteľ Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie Vladimir Markin dnes podľa agentúry TASS vyhlásil, že zadržaní sú podozriví zo zorganizovania a spáchania vraždy. Momentálne sú vo vyšetrovacej väzbe. Očakáva sa, že v nedeľu na nich bude vydaný zatykač.

 

Bortnikov uviedol, že vyšetrovacia komisia zriadená z Putinovho príkazu stále pracuje a načrtla už niekoľko možných smerov, ktorými by sa pátranie po vrahovi alebo vrahoch malo uberať. Jedným z variantov je aj možnosť nájomnej vraždy s cieľom destabilizovať Rusko.

 

Nemcov v druhej polovici 90. rokov, za vlády vtedajšieho ruského prezidenta Borisa Jeľcina, zastával post vicepremiéra. Istý čas sa o ňom dokonca hovorilo aj ako o možnom Jeľcinovom nástupcovi. Neskôr sa stal ostrým kritikom Putinovho režimu.

 

Zastrelili ho v piatok 27. februára večer na Veľkom moskovskom moste neďaleko Kremľa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies