Parma sa topí v dlhoch, pod zmluvou má vyše 160 hráčov

NETKY.SK • 4 Február 2015, 17:29 • 2 min
Parma sa topí v dlhoch, pod zmluvou má vyše 160 hráčov

PARMA - Po 21. kole figuruje Parma na poslednej priečke najvyššej talianskej futbalovej súťaže so ziskom len 9 bodov, to je však iba zlomok problémov tohto klubu.

slovakia

left justify in out

Mužstvo z mesta, ktoré preslávila sušená šunka, má pod zmluvou vyše 160 hráčov a topí sa v dlhoch. Pre neskoré plnenie finančných záväzkov dokonca v jesennej časti prišlo o jeden bod v tabuľke Serie A. V zimnom prestupovom období sa nezablýskalo na lepšie časy, práve naopak. Parmu opustili dve najväčšie opory - Gabriel Paletta prestúpil do AC Miláno a Antonio Cassano sa sám z kontraktu vyviazal. "Nechávam tu štyri milióny eur, ale teraz sa cítim lepšie. Peniaze nie sú problém, aspoň nie pre mňa. Horšie je, že v tíme sú chlapci, ktorí zarábajú menej a výplatu nevideli už sedem mesiacov," citoval iDnes.cz Cassanove slová z televízneho programu Tiki Taka.

 

Do problémov sa klub zo severu Talianska dostal možno aj pre netradičnú prestupovú politiku. Pred časom sa rozhodol nakúpiť veľké množstvo hráčov s vidinou, že časť z nich predá so ziskom. V Parme sa však prepočítali a očakávaný výsledok sa nedostavil. "Gialloblú" majú pod zmluvou vyše 160, často priemerných či podpriemerných, futbalistov. Príkladom je 35-ročný litovský útočník Tomas Danilevičius. Ten odohral jednu sezónu na hosťovaní v slovinskej Gorici, kde strelil jediný gól. Potom ho už Parma nedokázala nikam poslať. 

 

"Nemám problém s fanúšikmi, spoluhráčmi ani väčšinou ľudí v klube. No som nesmierne nahnevaný na tých, ktorí spôsobili katastrofu, do akej sa Parma rúti," povedal podľa iDnes.cz 32-ročný taliansky zakončovateľ Cassano. V závere minulého kalendárneho roka sa zmenil majiteľ "križiakov", ani to však situácii príliš neprospelo. Na post klubového prezidenta totiž dosadil 29-ročného Albánca bez akýchkoľvek futbalových skúseností. 

 

"Vlastne vôbec neviem, kto sú noví majitelia. V priebehu 20 dní som videl štyroch rôznych prezidentov. Nič sa nezmenilo, stále tie isté sľuby, že peniaze prídu už zajtra. A stále nič. Nedalo sa to vydržať, som unavený. Radšej si zachovám dôstojnosť a peniaze tu nechám," pokračoval Cassano podľa iDnes.cz. Dianie v Parme ho znechutilo natoľko, že uvažuje o úplnom konci kariéry: "Agent mi síce poradil, aby som išiel do USA. Tam môžem hrať, keď budem mať 40 a nezvládnem behať. Pokiaľ si do júna nenájdem nový tím, možno s futbalom skončím. V ostatnom období mi priniesol samé sklamania." 

 

Súčasná situácia v družstve, v ktorom aktuálne pôsobí mladý Slovák Lukáš Haraslín, je ostrým kontrastom s 90. rokmi. Vtedy za Parmu nastupovali Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Juan Sebastián Verón či Hernán Crespo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies