Parlamenty Nemecka a Francúzska chcú zintenzívniť spoluprácu

NETKY.SK • 21 September 2018, 07:41 • 2 min
Parlamenty Nemecka a Francúzska chcú zintenzívniť spoluprácu

LÜBECK - Nemecký Spolkový snem a francúzske Národné zhromaždenie chcú v budúcnosti užšie spolupracovať.

slovakia

left justify in out

Spoločné parlamentné zhromaždenie by malo vzájomnú spoluprácu postaviť na inštitucionálnu úroveň, povedal vo štvrtok predseda nemeckého zákonodarného zboru Wolfgang Schäuble po pracovnom zasadnutí predsedníctiev oboch parlamentov v Lübecku na severe Nemecka.

 

Podľa Schäubleho by malo uvedené grémium podporovať, ale aj kontrolovať nemeckú a francúzsku vládu. Ide pritom o súčasť medziparlamentnej dohody ohľadne plánovanej "novej Elyzejskej zmluvy". Pôvodná Elyzejská zmluva z roku 1963 vytvorila základ pre súčasné francúzsko-nemecké priateľstvo.

 

Novému dokumentu sa od januára venuje pracovná skupina vytvorená z poslancov nemeckého Spolkového snemu a francúzskeho Národného zhromaždenia. Predseda tejto skupiny Andreas Jung sa vyjadril, že výsledná inovačná zmluva bude môcť slúžiť ako príklad pre ďalšie medziparlamentné dohody.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona