Parlamentné voľby v Portugalsku vyhrala Socialistická strana

NETKY.SK • 7 Október 2019, 09:22 • 2 min
Parlamentné voľby v Portugalsku vyhrala Socialistická strana

LISABON - Nedeľňajšie parlamentné voľby v Portugalsku vyhrala stredoľavá Socialistická strana, ktorá získala 106 z celkových 230 kresiel. Hlavná opozičná Sociálnodemokratická strana má 77 kresiel.

slovakia

left justify in out

Socialisti, ktorí nedisponujú parlamentnou väčšinou, teda môžu vládnuť buď ako menšinová vláda alebo sa spojiť s inými stranami, ako to spravili počas ostatného obdobia s Portugalskou komunistickou stranou, ktorá najnovšie získala desať kresiel, a radikálnym Ľavým blokom, ktorý má 19 kresiel.

 

Premiér António Costa potvrdil, že bude rokovať s inými stranami s cieľom dosiahnuť politickú dohodu na ďalšie štyri roky. "Politická stabilita je nevyhnutná pre medzinárodnú dôveryhodnosť voči Portugalsku," uviedol v príhovore po ohlásení víťazstva s tým, že chce zlepšiť aj zlú situáciu týkajúcu sa verejných financií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies