Parlamentné voľby preverí polícia!

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 15:43 • 2 min
Parlamentné voľby preverí polícia!

BRATISLAVA - Zdá sa, že horúca volebná noc bude mať ešte dohru, uvádza denník Nový čas. Tohtoročné parlamentné voľby poznačilo poriadne meškanie oficiálnych výsledkov.

slovakia

left justify in out

Napriek uisteniam, že finálne čísla politických strán začnú do systémov natekať do 23. hodiny, verejnosť sa ich napokon dočkala až o niekoľko hodín neskôr.

 

Predsedníčka Štatistického úradu Ľudmila Benkovičová povedala, že tesne pred 22.50 hod zaznamenali polhodinový hekerský útok, ktorý sa im podarilo odvrátiť. Na úrad sa však zviezla vlna kritiky za nezvládnuté sčítavanie hlasov Slovákov najmä v súvislosti s novým systémom za 20 miliónov eur, ktorý mal celý proces urýchliť. Do prípadu sa už zapojila polícia.

 

"V útvare v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave evidujeme trestné oznámenie vo veci podozrenia z prečinu marenia úlohy verejným činiteľom a z prečinu neoprávneného prístupu do počítačového systému," povedala hovorkyňa Lucia Mihalíková.

 

Muži zákona toto oznámenie preverujú a vyšetrovateľ zabezpečuje podklady pre ďalšie rozhodnutie. Štatistický úrad tvrdí, že dal hekerský útok preveriť kompetentnej inštitúcií CSIRT.SK, ktorá potvrdila útoky zo zahraničia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona