Parlamentné strany v Peru vyzývajú prezidenta Kuczynského na odstúpenie

NETKY.SK • 15 December 2017, 07:58 • 2 min
Parlamentné strany v Peru vyzývajú prezidenta Kuczynského na odstúpenie

LIMA - Poslanci peruánskeho parlamentu vyzvali vo štvrtok na odstúpenie prezidenta Pedra Pabla Kuczynského, ktorý čelí obvineniam z prijímania úplatkov od brazílskej stavebnej spoločnosti Odebrecht.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia dvoch najväčších peruánskych parlamentných strán uviedli, že ak Kuczynski neodstúpi, podajú návrh na jeho ústavnú obžalobu (tzv. impeachment).

 

Výzva na Kuczynského odstúpenie prišla deň po tom, čo sa objavili dôkazy, že prezident ešte ako minister financií v jednej z predchádzajúcich vlád prijal pred viac ako desiatimi rokmi od konzorcia vedeného Odebrechtom platby vo výške 782-tisíc dolárov.

 

Kuczynski akékoľvek pochybenia odmieta. Pôvod peňazí, ktoré podľa najnovších dôkazov prijal, však nevie uspokojivo vysvetliť, pričom v minulosti napojenie svojej konzultačnej firmy na Odebrecht popieral.

 

Firma Odebrecht v rámci dohody o vine a treste, ktorú pred časom uzavrela s americkým ministerstvom spravodlivosti, priznala, že vládam vo viacerých krajinách Latinskej Ameriky poskytla výmenou za prideľovanie lukratívnych štátnych objednávok úplatky vo výške 800 miliónov dolárov (752.7 milióna eur).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies