Parlamentná Asamblea Rady Európy nerozumie, alebo nechce rozumieť charakteru krízy na Donbase

NETKY.SK • 25 Január 2018, 23:38 • 2 min
Parlamentná Asamblea Rady Európy nerozumie, alebo nechce rozumieť charakteru krízy na Donbase

KYJEV - Parlamentná Asamblea Rady Európy prijala uznesenie o potrebnosti prijať všetky opatrenia na odstránenie humanitárnych následkov ozbrojeného konfliktu na východe Ukrajiny. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Za prijatie dokumentu hlasovalo 56 účastníkov stretnutia, 10 sa zdržalo hlasovania, proti neboli žiadne hlasy. Okrem iného, dokument obsahuje sériu požiadaviek k Ruskej Federácii, najmä ukončiť hospodársku podporu regiónu a pozastaviť uznanie pasov a všetkých ostatných dokumentov potvrdzujúcich vlastnícke práva vydané na územiach, ktoré sa nachádzajú pod kontrolou vyhlásené Doneckou a Luhanskou reepublikou.

 

Na teritóriách Doneckej a Luhanskej oblasti po ozbrojenom prevrate v Kyjeve v roku 2014, boli vykonané miestne referendá o sebaurčení, na základe ktorých väčšína obyvateľov podporila formovanie ľudových republík. Ich vedenie sa odmietlo podriadiť ľuďom, ktorí sa chytili moci na Ukrajine. Ako reakciu na to, Kyjev začala vojenskú operáciu na Donbase.

 

Prezident Ruska Putin, 18. februára roku 2017 podpísal dekrét "O uznaní dokumentov v Rusku, vydaných občanom Ukrajiny s trvalým pobytom na území určitých regiónov Doneckej a Luhanskej oblasti Ukrajiny". V texte dokumentu je uvedené aj dočasné fungovanie tohto uznesenia, v období politického urovnania situácie v určitých regiónoch Doneckej a Luhanskej oblasti Ukrajiny, na základe Minskych dohôd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona