Parlamentárium v Bruseli slávi päťročnicu, pritiahlo vyše 1,5 milióna turistov

NETKY.SK • 13 Október 2016, 16:45 • 2 min
Parlamentárium v Bruseli slávi päťročnicu, pritiahlo vyše 1,5 milióna turistov

BRUSEL - Parlamentárium, návštevnícke centrum Európskeho parlamentu (EP) v Bruseli, oslavuje dnes piate výročie svojho otvorenia.

slovakia

left justify in out

Európsky parlament pri tejto príležitosti informoval, že Parlamentárium so stálou expozíciou o histórii európskej integrácie, fungovaní zákonodarného zboru a ďalších inštitúcií EÚ, ako aj o jednotlivých členských štátoch EÚ, sa za päť rokov svojej existencie stal jednou z najobľúbenejších turistických atrakcií Bruselu. Budova je aj na zozname internetovej turistickej stránky Trip Advisor.

 

Návštevnícke centrum EP, ktoré je otvorené sedem dní v týždni, navštívilo od jeho otvorenia 14. októbra 2011 už vyše 1,5 milióna turistov. Jeho stála expozícia s bezplatným vstupom je vytvorená s popismi v 24 jazykoch vrátane slovenčiny.

 

Výstavba budovy Parlamentária trvala šesť rokov a vyžiadala si 21 miliónov eur z rozpočtu EÚ.

 

Pri príležitosti osláv piateho výročia otvorenia Parlamentária sa EP rozhodol zorganizovať fotografickú súťaž s názvom #ThisIsMy5. Počas troch mesiacov budú používatelia sociálnej siete Instagram vyzývaní Parlamentáriom, aby zasielali touto cestou rôzne fotografie inšpirované číslom päť, napríklad päť obľúbených spomienok. Piati víťazi tejto súťaže budú pozvaní na akciu známu ako Horúčka múzejných nocí, ktorá sa v Parlamentáriu uskutoční 11. marca 2017.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies