Parlament vyzval rumunského prezidenta Basesca na odstúpenie

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 12:21 • 2 min
Parlament vyzval rumunského prezidenta Basesca na odstúpenie

BUKUREŠŤ - Rumunský parlament vyzval dnes prezidenta Traiana Basesca na rezignáciu po tom, ako jeho brata zatkli pre obvinenia z korupcie.

slovakia

left justify in out

Mirceu Basesca zadržali minulý týždeň pre obvinenia, že prijal značné sumy, aby pomohol jednému z najobávanejších kriminálnikov krajiny na slobodu. Prípad "má vplyv na nezávislosť a legitímnosť" prezidentského úradu, uviedol parlament v uznesení.
      

Za výzvu na odstúpenie prezidenta hlasovalo 344 poslancov, 17 sa zdržalo hlasovania. Dve menšie strany podporujúce Basesca hlasovanie bojkotovali, informovala agentúra DPA.
      

Traian Basescu v utorok zopakoval, že nemieni odstúpiť a zostane vo funkcii do konca svojho funkčného obdobia, aby viedol opozíciu voči svojmu politickému protivníkovi, premiérovi Victorovi Pontovi. Basescu ešte minulý týždeň povedal, že s bratom nikdy nehovoril o možnom ovplyvnení súdneho procesu so Sandom Anghelom a že ani za brata nemieni intervenovať u žiadnej štátnej inštitúcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies