Parlament v úvode dňa nemal o čom rokovať, poslanci meškali do práce

NETKY.SK • 7 December 2016, 09:42 • 2 min
Parlament v úvode dňa nemal o čom rokovať, poslanci meškali do práce

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR nemali v úvode 10. dňa 11. schôdze o čom rokovať. V pléne totiž nebol takmer žiadny poslanec vrátane tých, ktorí majú predkladať svoje návrhy. Keďže neboli prítomní, nemal zákony kto odôvodniť, a tak podpredseda parlamentu Andrej Hrnčiar (Most-Híd) vyhlásil pätnásťminútovú prestávku.

slovakia

left justify in out

"Ako tak pozerám, nemáme o čom rokovať, lebo tu nikto nie je. Vyhlasujem prestávku," skonštatoval Hrnčiar po tom, ako ukončili rozpravu k návrhu zákona o miestnom poplatku za rozvoj z dielne Mosta-Híd, keďže rečníci pre svoju neúčasť v pléne stratili možnosť vystúpiť.

 

V sále neboli ani poslanci SaS a hnutia OĽaNO-NOVA, ktorí navrhujú zmenu zákona, ktorou by sa rozšírila možnosť predčasnej voľby poštou zo zahraničia. Poslanci Martin Klus, Milan Laurenčík, Juraj Droba a Jozef Viskupič návrhom novely zákona o podmienkach výkonu volebného práva žiadajú umožniť oprávnenými voličom voliť poštou aj pri voľbách do samosprávy obcí, v prvom kole krajských volieb, prvom kole voľby prezidenta Slovenskej republiky a tiež vo voľbách poslancov Európskeho parlamentu.

 

Martin Klus napokon prišiel do sály 9:15 a poslanci začali rokovať.

 

Opozičná novela sa však zrejme do druhého čítania nedostane, a tak sa prostredníctvom nej ani nebudú dať robiť ďalšie zmeny. Ministerstvo vnútra na poslanecký návrh reagovalo tým, že z vecného hľadiska ho považuje za nedotiahnutý a povrchný. Poukázalo na technické záležitosti, pre ktoré by zákon nebol realizovateľný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies