Parlament v Izraeli schválil návrh zákona umožňujúci premiérovi vyhlásiť vojnu

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 16:12 • 2 min
Parlament v Izraeli schválil návrh zákona umožňujúci premiérovi vyhlásiť vojnu

JERUZALEM - Izraelský parlament schválil zákon oprávňujúci premiéra a ministra obrany vyhlásiť "za krajných okolností" vojnu bez súhlasu celého kabinetu. Vo štvrtok o tom informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kým izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok počas živého televízneho vysielania oboznamoval so spravodajskými informáciami o iránskom jadrovom programe, jeho koalícia v tichosti presadila návrh zákona rozširujúci jeho právomoci nariadiť vojenské operácie.

 

Opatrenie bolo schválené v období zvýšeného napätia s Iránom za jeho ovplyvňovanie vývoja a vojny v Sýrii. Opatrenie odsúhlasili necelý deň po tom, čo vojenské lietadlá, údajne izraelské, podnikli nálety na sýrske vojenské zariadenie a zabili 26 provládnych bojovníkov, väčšinou Iráncov.

 

Izrael je podľa všeobecného presvedčenia zodpovedný za niekoľko úderov na iránske pozície v Sýrii z posledných mesiacov. Izraelskí predstavitelia už tradične takého správy nepotvrdzujú ani nevyvracajú.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona