Parlament v Iráne hlasoval za zrušenie trestu smrti v súvislosti s drogami

NETKY.SK • 14 August 2017, 06:26 • 2 min
Parlament v Iráne hlasoval za zrušenie trestu smrti v súvislosti s drogami

TEHERÁN - Iránsky parlament hlasoval za zrušenie trestu smrti v niektorých prípadoch trestných činov spojených s drogami.

slovakia

left justify in out

Zákon by mohol zachrániť 5000 usvedčených pašerákov drog od popravy.

 

Väčšina poslancov upravila zákon tak, aby trest smrti hrozil iba narkobarónom, ozbrojeným dílerom a usvedčeným pašerákom viac ako 50 kilogramov ópia alebo dvoch kilogramov heroínu. Za menšie previnenia by páchatelia čelili trestom odňatia slobody do 30 rokov.

 

Očakáva sa, že zmeny zákona odsúhlasí prezident a Rada strážcov, ktorá dohliada na ústavnosť. Podľa doterajšieho zákona trest smrti hrozil pašerákom 20 kilogramov ópia alebo 30 gramov heroínu.

 

V Iráne dochádza k jednému z najvyšších počtov popráv na svete. Organizácia Amnesty International uvádza, že v Iráne popravili tento rok vyše 300 ľudí, z toho takmer 200 osôb za trestné činy spojené s drogami.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies