Parlament schválil výrazné zníženie miezd a dôchodkov

NETKY.SK • 29 Február 2012, 07:56 • 2 min
Parlament schválil výrazné zníženie miezd a dôchodkov

Parlament schválil výrazné zníženie miezd a dôchodkov - Politika Grécky parlament dnes schválil nové zníženie dôchodkov vo verejnom sektore a škrty vo vládnych výdavkoch, čo sú opatrenia potrebné na zabezpečenie druhého balíka medzinárodných záchranných p

slovakia

left justify in out

img

Grécky parlament dnes schválil nové zníženie dôchodkov vo verejnom sektore a škrty vo vládnych výdavkoch, čo sú opatrenia potrebné na zabezpečenie druhého balíka medzinárodných záchranných pôžičiek.
      Zákonodarcovia v neskorých večerných hodinách hlasovali pomerom hlasov 202 k 80 v prospech nových obmedzení v celkovej hodnote 3,2 miliardy eur. Obmedzenia sú zamerané na to, aby sa rozpočet na rok 2012 dostal opäť do súladu s vytýčenými cieľmi.
      Kabinet Grécka, ochromeného dlhmi, sa už skôr rozhodol zaviesť reformy v oblasti zamestnanosti, vrátane výrazného zníženia minimálnej mzdy so spätnou platnosťou od 14. februára.
      Grécko je nútené prijať sériu úsporných opatrení a reforiem, až potom môže dostať peniaze zo svojho nového balíka záchranných pôžičiek, ktorý má hodnotu 130 miliárd eur. Záchranné pôžičky poskytujú Grécku ostatné krajiny eurozóny a Medzinárodný menový fond (MMF).

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies