Parlament prijal plán na odstavenie jadrových elektrární do roku 2022

NETKY.SK • 1 Júl 2011, 09:21 • 2 min
Parlament prijal plán na odstavenie jadrových elektrární do roku 2022

Parlament prijal plán na odstavenie jadrových elektrární do roku 2022 - Politika Nemeckí poslanci dnes veľkou väčšinou hlasov schválili plán vlády na odstavenie všetkých jadrových elektrární v krajine do konca roka 2022. Dolná komora nemeckého parlamentu

slovakia

left justify in out

img

Nemeckí poslanci dnes veľkou väčšinou hlasov schválili plán vlády na odstavenie všetkých jadrových elektrární v krajine do konca roka 2022.
      Dolná komora nemeckého parlamentu hlasovala za prijatie plánu pomerom hlasov 513 ku 79, ôsmi poslanci sa hlasovania zdržali. Väčšina opozície hlasovala v prospech plánu.
      Dnešné rozhodnutie posunulo Nemecko na ceste k ambicióznemu plánu na presadzovanie obnoviteľnej energie, uviedla tlačová agentúra Associated Press.
      "Bude to dobré pre krajinu, pretože všetci sme stáli pri sebe. Tak na tom začnime pracovať," povedal poslancom nemecký minister životného prostredia Norbert Röttgen.
      Nemecká vláda začiatkom júna oficiálne schválila plán na zatvorenie všetkých jadrových elektrární do roku 2022. Kancelárka Angela Merkelová ešte vlani súhlasila s predĺžením obdobia životnosti 17 reaktorov, pričom posledný z nich mal byť odstavený v roku 2036. Po ničivom marcovom zemetrasení a prívalových vlnách v Japonsku, ktoré spôsobili haváriu v elektrárni Fukušima, však bola nútená zmeniť svoj prístup k nukleárnej energii.
      Najväčšia európska ekonomika v súčasnosti získava len 17 percent elektrickej energie z vodných, veterných a solárnych elektrární. V najbližších desaťročiach chce tento podiel zvýšiť približne na 50 percent.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies