Parlament, prezident a premiér si zaspomínajú na prijatie Ústavy SR

NETKY.SK • 31 August 2015, 14:43 • 2 min
Parlament, prezident a premiér si zaspomínajú na prijatie Ústavy SR

BRATISLAVA - Národná rada SR si spolu s prezidentom Andrejom Kiskom a predsedom vlády Robertom Ficom zaspomína na prijatie Ústavy SR. Zákonodarný zbor ju schválil 1. septembra 1992.

slovakia

left justify in out

Pri príležitosti 23. výročia prijatia základného zákona štátu zvolal predseda parlamentu Peter Pellegrini slávnostné zasadnutie snemovne. Uskutoční sa v utorok na štátny sviatok Dňa Ústavy SR (1.9.) v Rytierskej sále Bratislavského hradu.

 

Slovenský zákonodarný zbor začal rokovať o návrhu ústavy v auguste 1992, definitívne hlasovanie sa uskutočnilo 1. septembra 1992. Z prítomných 134 poslancov hlasovalo 114 za, 16 proti a štyria sa zdržali hlasovania.

 

Ústavu SR slávnostne podpísali predseda SNR Ivan Gašparovič a predseda vlády SR Vladimír Mečiar 3. septembra toho roku na Bratislavskom hrade za účasti mnohých významných hostí. Účinnosť nadobudla dňom vyhlásenia - 1. októbra 1992.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies