Parlament neschválil zákon, ktorý by umožnil prepustenie Tymošenkovej

NETKY.SK • 16 November 2011, 04:53 • 2 min
Parlament neschválil zákon, ktorý by umožnil prepustenie Tymošenkovej

Parlament neschválil zákon, ktorý by umožnil prepustenie Tymošenkovej

slovakia

left justify in out

img

Ukrajinský parlament neschválil dnes návrh zákona, ktorý by umožnil prepustenie bývalej premiérky Julie Tymošenkovej z väzenia, keďže závažnosť trestného činu, za ktorý ju odsúdili, by zmiernil na hospodársky priestupok. Informovala o tom agentúra Reuters.
Tymošenkovú odsúdili v októbri na sedem rokov väzenia za zneužitie právomocí, ktorého sa mala dopustiť ako premiérka v prípade dohody o dodávkach ruského plynu z roku 2009. 
Opozičná líderka obvinenia popiera; podľa jej stúpencov ide o snahu prezidenta Viktora Janukovyča odstaviť ju z politickej scény pred budúcoročnými voľbami.
Tymošenkovej prípad narušil vzťahy Ukrajiny s Európskou úniou pred summitom, na ktorom obe strany plánovali podpísať dohody o pridružení a voľnom obchode. EÚ vníma stíhanie Tymošenkovej ako politicky motivované a varovala Kyjev, že dohody nemusia byť podpísané, ak ostane vo väzení.
Minulý týždeň expremiérku obžalovali tiež z daňových únikov, krádeže a zatajovania zahraničných menových výnosov. Podľa prokuratúry v čase, keď v 90. rokoch viedla spoločnosť pre dovoz zemného plynu, zatajila firemné príjmy prevyšujúce 165 miliónov dolárov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona