Parlament nepodporil venovanie časti dane rodičom na penzii

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 11:24 • 2 min
Parlament nepodporil venovanie časti dane rodičom na penzii

BRATISLAVA - Parlament nepodporil návrh novely zákona o dani z príjmov od poslancov za KDH, podľa ktorého by deti mohli časť zaplatených daní venovať svojim rodičom na dôchodku.

slovakia

left justify in out

Kresťanskí demokrati Július Brocka, Alojz Přidal a Jozef Mikloško navrhovali rozšíriť existujúcu možnosť daňovej asignácie, teda poukázanie časti zaplatenej dane daňovníkom inej osobe, v tomto prípade svojmu rodičovi, ktorý je poberateľom starobného alebo invalidného dôchodku.

 

Výška takto poukázanej dane sa mala určiť pre daňovníka sumou maximálne 50 eur za zdaňovacie obdobie. Rodič, teda poberateľ dôchodku, mal byť príjemcom poukázanej dane aj od viacerých detí. Pri dvoch deťoch tak dôchodca mohol dostať maximálne sto eur, pri troch 150 eur. KDH identický návrh presadzovalo už v minulosti, naposledy ho vládny Smer-SD zamietol v septembri 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies