Parlament navštívilo za prvé štyri mesiace volebného obdobia vyše 6-tisíc ľudí

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 20:05 • 2 min
Parlament navštívilo za prvé štyri mesiace volebného obdobia vyše 6-tisíc ľudí

BRATISLAVA - Národnú radu SR navštívilo za prvé štyri mesiace tohto volebného obdobia 6328 návštevníkov. TASR to potvrdila hovorkyňa predsedu parlamentu Eva Kliská. Kancelária parlamentu predpokladá, že do konca roka by sa mohlo toto číslo vyšplhať k 19 tisícom.

slovakia

left justify in out

"Je možné predpokladať, že celkový počet ľudí, ktorí zavítajú v tomto roku do parlamentu, sa bude blížiť k hranici 19.000," uviedla Kliská. Pripomenula, že v minulom roku si prezrelo priestory parlamentu 18.749 občanov. "Čo je najviac v histórii projektu Otvorený parlament a oproti roku 2014 rekordný nárast o takmer 2000 ľudí," poznamenala.

 

Do Národnej rady môžu ľudia chodiť každý pracovný deň aj počas zasadnutí pléna na základe vopred dohodnutého termínu. Exkurzie sa robia pre organizované skupiny, treba si to dohodnúť. Cieľom projektu Otvorený parlament je podľa webstránky NR SR sprístupniť parlament verejnosti a uľahčiť osobný kontakt občanov s poslancami. Ľudia sa môžu prostredníctvom prehliadok a exkurzií oboznámiť s procedúrou a pravidlami parlamentnej práce priamo na mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies