Parlament hlasoval o odvolaní Romana Mikulca. Ako dopadol?

NETKY.SK • 28 Apríl 2022, 11:35 • 2 min
Parlament hlasoval o odvolaní Romana Mikulca. Ako dopadol?

BRATISLAVA - Opozícia ministrovi vnútra vyčítala medializované informácie o jeho údajnom priamom zasahovaní do „živých“ trestných vecí. Predseda Smeru-SD Robert Fico tvrdí, že Mikulec komunikoval s policajným prezidentom a pýtal sa ho na stav vyšetrovania konkrétnych vecí. Mikulec je podľa poslanca človek preukázateľne podozrivý z korupcie a dal pokyn na prerušenie policajného zásahu.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) ostáva vo svojej funkcii. Poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtkovom hlasovaní nepodporili opätovný návrh opozície na jeho odvolanie. Zo 120 prítomných poslancov podporilo návrh na odvolanie 53 zákonodarcov, proti bolo 58, zdržali sa šiesti a traja nehlasovali.

 

img

 

Návrh na vyslovenie nedôvery Mikulcovi podporili opoziční poslanci, členovia klubu Sme rodina nehlasovali, neboli totiž v sále prítomní okrem predsedu NR SR a Sme rodina Borisa Kollára, ktorý sa zdržal. Hlasovania sa zdržali aj niekoľkí poslanci za SaS.

 

img

 

Mikulec čelil odvolávaniu v parlamente už niekoľkokrát. Ani raz sa ho opozícii nepodarilo odvolať. Naposledy sa ho pokúsili odvolať v marci pre nezvládnutie riadenia utečeneckej krízy.

 

Prečítajte si tiež: Začalo sa rokovanie o vydaní Roberta Fica do väzby




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies