Parlament hlasoval o odvolaní Romana Mikulca. Ako dopadol?

NETKY.SK • 23 Február 2022, 18:40 • 2 min
Parlament hlasoval o odvolaní Romana Mikulca. Ako dopadol?

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR v stredajšom hlasovaní podržali vo funkcii ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO).

slovakia

left justify in out

Za návrh na jeho odvolanie hlasovalo len 50 zo 126 prítomných poslancov. Proti bolo 62, zdržalo sa 13 zákonodarcov a jeden nehlasoval.

 

img

Peter Pčolinský

 

Za Mikulcov koniec vo funkcii hlasovali okrem opozičných poslancov aj predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský a poslankyňa Adriana Pčolinská (Sme rodina). Ostatní poslanci za Sme rodina sa zdržali alebo neboli na hlasovaní prítomní.

 

Prečítajte si tiež: Envirorezort vyhral spor o 34,6 milióna eur. Drsný odkaz Jána Budaja!

 

Mimoriadnu schôdzu o odvolávaní ministra inicioval Smer-SD s podporou nezaradených poslancov. Mikulec podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica riadil činnosť obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Šéf strany tvrdí, že minister o tom nielen vedel, ale aj riadil vyšetrovateľov, ktorí „spáchali trestný čin sabotáže, zneužívania právomoci verejného činiteľa, marenia spravodlivosti“.

 

Fico hovorí o organizovanej skupine, ktorej úlohou malo byť „pozatvárať celú opozíciu“. Mikulec obvinenia odmietol.

 

img

 

Schôdza sa začala ešte v piatok 18. februára, pokračovala v utorok 22. februára i v stredu. Poslanci Smeru-SD počas diskusie čítali z uznesenia Generálnej prokuratúry (GP) SR v trestnej veci obvinenej skupiny vyšetrovateľov NAKA zo zneužívania právomocí verejného činiteľa.

 

Možno vás zaujme: Čo je jedna z najväčších priorít vlády podľa Eduarda Hegera?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona