Parlament dnes Figeľa neodvolá

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 12:01 • 2 min
Parlament dnes Figeľa neodvolá

BRATISLAVA – Parlament dnes o odvolaní podpredsedu NR SR Jána Figeľa nerozhodne. Ako oznámil predseda parlamentu Peter Pellegrini, poslanci dnes budú rokovať do 14:00. Aj keby stihli v rozprave vystúpiť všetci prihlásení poslanci, hlasovať sa podľa Pellegriniho nebude.

slovakia

left justify in out

Poslanci sa stretnú po víkende opäť v utorok. O 9:00 však nebudú pokračovať v odvolávaní Figeľa, ale začnú rokovať v skrátenom legislatívnom konaní o novele Obchodného zákonníka, ktorú pripravila vláda. S návrhom, aby sa o odvolaní Figeľa hlasovalo v utorok ráno, nepochodil Alojz Hlina. Podľa Pellegriniho sa o čase, kedy bude hlasovanie o Figeľovi, rozhodne v utorok.

 

Poslanci otvorili mimoriadnu schôdzu parlamentu k reštrukturalizácii viacerých firiem v stredu popoludní. Venovať sa začali návrhu novely Obchodného zákonníka. Právnu úpravu vláda požiadala prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní. Návrh, ktorý má upraviť reštrukturalizáciu podnikov a pomôcť veriteľom Váhostavu, sa už pred samotnou schôdzou nestretol s pochopením opozičných politických strán. Základným zámerom návrhu zákona je podľa ministra spravodlivosti Tomáša Boreca zamedziť poškodzovaniu veriteľov v rámci konkurzného a reštrukturalizačného konania a posilniť zodpovednosť za podnikanie.

 

Návrh novely Obchodného zákonníka zavádza register diskvalifikácií, ktorého zriadenie by si malo podľa doložky vplyvov vyžiadať 10-tis. eur tento rok. Novela predpokladá prísne postihy pri odďaľovaní riešenia úpadku firmy. Ďalej zavádza opatrenia zamedzujúce tunelovanie firiem, medzi ktorými je zákaz vrátenia vkladov. Vzniknúť má tiež inštitút krízy obchodnej spoločnosti. Parlament však o novele prerušil rokovanie v stredu večer a na návrh Smeru-SD začal odvolávať Figeľa z postu podpredsedu NR SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies