Parlament by mal mimoriadne rokovať o ruštine

NETKY.SK • 27 Júl 2012, 11:04 • 2 min
Parlament by mal mimoriadne rokovať o ruštine

Parlament by mal mimoriadne rokovať o ruštine - Politika Ukrajinský parlament sa v pondelok zíde na mimoriadnom zasadnutí, na ktorom by mohol definitívne schváliť kontroverzný zákon o používaní ruštiny ako oficiálneho jazyka v častiach bývalej sovietskej

slovakia

left justify in out

img

Ukrajinský parlament sa v pondelok zíde na mimoriadnom zasadnutí, na ktorom by mohol definitívne schváliť kontroverzný zákon o používaní ruštiny ako oficiálneho jazyka v častiach bývalej sovietskej republiky. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.
      Strana regiónov prezidenta Viktora Janukovyča presadila zákon tento mesiac v parlamente v zrýchlenom konaní, v čom oponenti videli pokus získať podporu verejnosti v rusky hovoriacich východných regiónoch pred októbrovými parlamentnými voľbami.
      Proti zákonu protestovali v uliciach Kyjeva státisíce ľudí, ktorí sa dostali do zrážok s poriadkovou políciou.
      Predseda parlamentu Volodymyr Lytvyn odmietol zákon podpísať, čo je potrebné pred podpisom samotného Janukovyča. Poslanci následne odišli na parlamentné prázdniny do septembra.
      Na mimoriadnom zasadnutí Verchovnej rady, oznámenom vo štvrtok neskoro večer, bude mať Strana regiónov ďalšiu príležitosť primäť Lytvyna k podpísaniu zákona. Inak by si parlament, v ktorom majú prevahu Janukovyčova strana a jej spojenci, mohol zvoliť nového predsedu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies