Parlament bude voliť troch predsedov výborov

NETKY.SK • 10 December 2014, 13:22 • 2 min
Parlament bude voliť troch predsedov výborov

BRATISLAVA - Parlament bude zrejme ešte na decembrovej schôdzi voliť nových troch predsedov parlamentných výborov. V uplynulých dňoch sa totiž vzdali traja predsedovia výborov svojich funkcií.

slovakia

left justify in out

„Máme ambíciu zvoliť predsedov výborov na decembrovej schôdzi,“ povedala dnes pre agentúru SITA podpredsedníčka NR SR Jana Laššáková. Zároveň upozornila, že v Rokovacom poriadku je stanovené, ako sa výbory konštituujú. Niektoré sa tvoria podľa príslušnosti k poslaneckému klubu. „Dnes z pôvodných šiestich klubov fungujú len štyri. Predseda NR SR zvolá poslanecké grémium, aby sa k tomu mohli vyjadriť zástupcovia jednotlivých klubov,“ dodala.

 

Vo funkcii predsedu parlamentného výboru pre nezlučiteľnosť funkcií dnes skončil Viliam Novotný. Ako povedal pre agentúru SITA, listom oznámil predsedovi NR SR Petrovi Pellegrinimu, že sa vzdáva funkcie. Dôvodom je, že odchádza z SDKÚ-DS, teda zo strany, ktorá ho do funkcie nominovala. Koncom novembra sa vzdal funkcie predsedu Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva Martin Fedor. Dôvod mal rovnaký ako Novotný - odchod z SDKÚ-DS. Vo funkcii predsedu skončil aj predseda Mandátového a imunitného výboru NR SR Miroslav Číž (Smer-SD), ktorý bol 25. novembra zvolený za podpredsedu parlamentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona