Parlament bude rokovať o novej bratislavskej nemocnici

NETKY.SK • 27 Január 2015, 14:15 • 2 min
Parlament bude rokovať o novej bratislavskej nemocnici

BRATISLAVA - Parlament bude diskutovať o plánovanej výstavbe novej nemocnice v Bratislave, ktorú chce ministerstvo zdravotníctva realizovať formou verejno-súkromného partnerstva alebo tzv. projektu PPP (Public Private Partnership).

slovakia

left justify in out

Výstavba nemocnice by mala stáť 200 až 250 miliónov eur, postaviť a 30-rokov prevádzkovať ju má súkromný investor. Informáciu o výstavbe novej nemocnice predložil do parlamentu minister zdravotníctva Viliam Čislák, do 3. februára ju prerokuje zdravotnícky výbor a potom sa o nej bude diskutovať v pléne národnej rady. 

 

O výstavbe diaľnic, naopak, parlament hovoriť nebude. Vládny Smer-SD zamietol, aby vláda predložila do NR SR správu o spôsobe výstavby úsekov D4 a R7, ako to navrhovali Pavol Zajac (KDH) a Pavol Frešo (SDKÚ-DS). Obaja argumentovali, že projekt bratislavského obchvatu vzbudil pochybnosti o cene, za 59 km diaľnic by mal štát za 30 rokov zaplatiť spolu okolo 4,3 miliardy eur. 

 

Smer-SD rovnako nepodporil návrh nezaradeného poslanca Alojza Hlinu, podľa ktorého mal minister spravodlivosti Tomáš Borec predniesť informáciu, či sa dajú ochrániť peniaze drobných veriteľov Váhostavu pred "obludnou" reštrukturalizáciou podniku. 

 

Vláda nebude musieť parlament informovať o čerpaní eurofondov v aktuálnom aj predchádzajúcom programovom období, ako to navrhoval nezaradený Miroslav Beblavý. Upozornil, že Slovensku hrozí prepadnutie zhruba dvoch miliárd eur za programové obdobie 2007 - 2013, pre nové obdobie 2014 až 2020 ešte neboli vypísané žiadne výzvy a Brusel Slovensku stále zadržiava viac ako 500 miliónov eur. Zablokovaná suma je podľa Beblavého vyššia, ako keď sa problém pred mesiacmi začal riešiť. 

 

S doplnením programu 46. schôdze neuspel ani poslanec SDKÚ-DS Ľudovít Kaník. Exminister práce žiadal, aby parlament diskutoval o správe ministerstva zdravotníctva k súťažiam, ktoré vyhrala spoločnosť Medical Group od roku 2010 v štátnych nemocniciach. Spoločnosť sa zviditeľnila pri kauze nákupu CT prístroja v piešťanskej nemocnici. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies