Parlamentńa schôdza bude patriť najmä opozícii, koalícia zatiaľ legislatívu nemení

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 08:31 • 2 min
Parlamentńa schôdza bude patriť najmä opozícii, koalícia zatiaľ legislatívu nemení

BRATISLAVA - Štvrtá schôdza Národnej rady SR, ktorá začína v utorok (17.5.), bude patriť najmä opozičným poslancom. Z ich dielne pochádzajú desiatky návrhov. Koaličné strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť zatiaľ žiadny legislatívny návrh na májové zasadnutie pléna nepredložili. Zmeniť to ešte môže vláda napr. predložením zákona v skrátenom konaní.

slovakia

left justify in out

Poslancov čaká na schôdzi 67 bodov, z ktorých je až 56 opozičných. Väčšinu z nich predložila SaS, sú zamerané na zlepšenie podnikateľského prostredia. Ako zahlasuje koalícia, zatiaľ jasné nie je. Rokovaním NR SR sa má zaoberať aj dnešná koaličná rada. Líder Mosta-Híd Béla Bugár však už povedal, že ak opozícia žiada podporu pre svoje návrhy, musí s koalíciou najskôr rokovať, čo sa v tomto prípade nestalo.

 

Na programe je aj sedem opozičných návrhov zmien Zákonníka práce. Keďže sa všetky týkajú jednej právnej normy, rozprava o týchto bodoch bude zlúčená.

 

Snemovňa si okrem iného vypočuje aj správu o pripravenosti a prioritách slovenského predsedníctva v Rade EÚ, ktorú prednesie minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nom. Smeru-SD).

 

Na programe je aj voľba predsedu novej štátnej volebnej komisie či voľba kandidátov do disciplinárnych senátov. Schôdzu otvorí predseda NR SR Andrej Danko (SNS), ktorý sa vracia do práce po troch týždňoch od operácie žalúdka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies