Parkovné vo Zvolene môžu ovplyvniť bezplatné miesta pri novom obchodnom centre

NETKY.SK • 21 Máj 2012, 06:50 • 2 min
Parkovné vo Zvolene môžu ovplyvniť bezplatné miesta pri novom obchodnom centre

Parkovné vo Zvolene môžu ovplyvniť bezplatné miesta pri novom obchodnom centre - Doprava Aj keď vo Zvolene vlani v lete opätovne po troch rokoch zaviedli poplatok za parkovanie, pričom jeho výška vyvolala vlnu kritiky, je dosť možné, že situácia sa najmä

slovakia

left justify in out

img

Aj keď vo Zvolene vlani v lete opätovne po troch rokoch zaviedli poplatok za parkovanie, pričom jeho výška vyvolala vlnu kritiky, je dosť možné, že situácia sa najmä v centre mesta môže v blízkej budúcnosti zmeniť. Dôvodom je otvorenie veľkého obchodného centra v severnej časti námestia, okolo ktorého bude 250 nových parkovacích miest a ďalších asi 100 vznikne v podzemí.
      Keďže parkovanie pri obchodnom centre bude zdarma, je predpoklad, že väčšina ľudí, ktorí prídu do mesta za nákupmi či do úradov, využijú práve toto parkovisko.
      Na to, ako sa tento fakt odrazí na obsadenosti parkovísk na námestí a v jeho okolí, čaká aj ich prevádzkovateľ. Aj preto zatiaľ nechce meniť výšku parkovného v centre mesta, ktorú od začiatku kritizovali najmä majitelia tamojších obchodov a ktorá bola aj dôvodom na spísanie petície s viac ako 6000 podpismi.
      Jediným ústupkom, ktorý prevádzkovateľ viac ako 900 parkovacích miest zatiaľ urobil, je zavedenie polhodinovej tarifikácie v centre mesta, a to pre tých motoristov, ktorí si zakúpia dobíjaciu parkovaciu kartu.
      "Petičiari" pritom požadovali zníženie hodinovej sadzby v centre, ktorá je jedno euro a úpravu automatov tak, aby sa dalo platiť aj kratšie, ako hodinové parkovné. Za dôležité pokladali aj prerozdelenie súčasných parkovacích zón, ako aj zriadenie záchytných bezplatných parkovísk na okrajoch mesta.
      Podľa poslankyne Lenky Balkovičovej by sa ale v konečnom dôsledku malo vo výške parkovného nájsť kompromisné riešenie. Na ostatnom stretnutí vedenia mesta, zástupcu prevádzkovateľa, poslancov a členov petičného výboru preto vyzvala primátora Miroslava Kuseina, aby vstúpil do rokovania so spoločnosťou s týmto cieľom.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies