Parkovisko ministerstva dopravy zaplnili deti

NETKY.SK • 21 September 2018, 11:59 • 2 min
Parkovisko ministerstva dopravy zaplnili deti

Bratislava – Vyskúšať si zdieľané mestské bicykle, riadenie lokomotívy, ako aj zúčastniť sa na simulácii cestnej premávky mohli žiaci základných škôl v piatok v rámci podujatia Deň mobility pre deti. Organizovalo ho Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR pri príležitosti Európskeho týždňa mobility. Parkovisko ministerstva sa tak zmenilo na dopravné ihrisko, kde sa deti učili aj zásadám bezpečnosti na cestách.

slovakia

left justify in out

Touto aktivitou chce rezort dopravy prispieť k rozvoju dopravných návykov u detí a predstaviť rôzne ekologické spôsoby cestovania. "Som veľmi rád, že sa do akcie zaangažovalo toľko detí. Počet áut len narastá, cestná doprava je čím ďalej, tým horšia. Hlavne deti musíme viesť k tomu, aby sa naučili, že ísť peši alebo na bicykli je niekedy aj rýchlejšie. A v prvom rade ide o bezpečnosť v cestnej premávke, ktorú deťom vysvetľujú policajti," priblížil minister dopravy Árpád Érsek.

Národný cyklokoordinátor z MDV SR Peter Klučka vysvetlil, že plocha parkoviska, ktoré slúžilo iba na odstavovanie áut, sa dá využiť aj zmysluplne. "Deti si vyskúšajú jazdu na kolobežke, bicykli, simuláciu riadnej premávky, majú možnosť vyskúšať si na priamom príklade, čo to znamená, keď vybehnem spoza auta oproti prechádzajúcemu autu a vidieť zdieľané bicykle, ktoré sú budúcnosťou," doplnil Klučka.

Na podujatí sa zúčastnili deti z okolitých bratislavských škôl - zo ZŠ Ivana Dérera, ZŠ Vazovova, ZŠ Sibírska a ZŠ Matky Alexie. Celkovo sa na akcii vystriedalo takmer 220 detí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela halmova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies