Parkovacia asociácia apeluje na ministerstvo, aby riešilo parkovanie pred nemocnicami

NETKY.SK • 13 November 2017, 16:54 • 2 min
Parkovacia asociácia apeluje na ministerstvo, aby riešilo parkovanie pred nemocnicami

BRATISLAVA - Slovenská parkovacia asociácia (SPA) apeluje na ministerstvo zdravotníctva, aby riešilo otázku bezplatného parkovania pred nemocnicami. Poukazuje na to, že súčasné riešenie nie je systémové.

slovakia

left justify in out

Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) pre televíziu Markíza pripustil, že s bezplatným parkovaním sú problémy a že je ochotný diskutovať o zmene. "SPA znova apeluje na vedenie ministerstva zdravotníctva, aby problému venovalo väčšiu pozornosť a otvorilo širšiu diskusiu, kde by mali dôležitý hlas odborníci s dlhoročnými skúsenosťami s riešením parkovania v takom citlivom prostredí, ako sú zdravotnícke zariadenia, pričom vedia sprostredkovať aj skúsenosti zo zahraničia," povedal predseda SPA Miroslav Lepeta.

 

Parkovanie pred nemocnicami podľa asociácie nemôže fungovať na bezplatnej báze, pretože tak chýba regulácia. "Ako sa ukázalo, parkoviská v areáloch mnohých nemocníc sú v takom prípade kapacitne nepostačujúce a nemocnice nemajú dostatok finančných prostriedkov na budovanie nových... Otázka teda je, či chcú pacienti parkovať zadarmo na úkor iných potrieb zdravotníctva, alebo zaplatia za to, že im bude umožnené kultúrne parkovanie za primeranú cenu," uviedla SPA v stanovisku.

 

Riešenie vidí v spolupráci nemocníc s ďalším partnerom. Minister zdravotníctva od júla prikázal nemocniciam prijať nové podmienky parkovania. Pre pacientov je na štyri hodiny zadarmo, pre návštevy dve. Príkaz sa týkal štátnych nemocníc, nie všade sa ho už podarilo zrealizovať.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies